Naturparken Hindsgavl Dyrehave
I Dyrehaven er der masser af kron- og dådyr. Når man går tur i Dyrehaven, kan man se hjortene græsse rundt omkring. Hjortene er vigtige for at holde naturen og landskabet pænt og åbent i området omkring herregården.
Februar-maj:
Hjortene taber deres gevir (kastestænger) hvert år. I løbet af foråret vokser et nyt gevir frem. Hjortene kæmper i denne periode ofte med forbenene. Det nye gevir bliver større år for år. Kastestængerne er skovens ejendom. Hvis du finder en kastestang, skal du aflevere den på Naturcenteret.
Maj-juni:
Kalvene fødes i denne periode. De første dage ligger kalvene gemt i højt græs indtil de er hurtige nok til at følges med flokken.
August:
Hjortens gevir er udvokset. Den beskyttende hud – basten, der har omgivet geviret i vækst løsner sig. Hjortene ”fejer” deres gevir mod træer og buske og ”renser” derved geviret for hud.
September-oktober:
Det er brunsttid for krondyr. Dyrehavens slette er skueplads for de fleste brunstkampe. De fuldvoksne hjorte opretter et brunstterritorium og jager andre hjorte væk. Samtidig prøver de at lokke hinder (hunner) ind i området.
Oktober-november:
Det er brunsttid for dådyr. De største og stærkeste hjorte samler sig på en fælles brunstplads på Sletten. Hver hjort forsvarer sit lille territorium. Dåerne opsøger brunstpladsen og vælger sig en mage.
November-april:
Hjortevildtet fodres hver dag med hø, havre, majs og roer på foderpladser flere steder i Dyrehaven
Planlægning af turen
- Kort til turen: her.
Kørselsvejledning fra Sct. Knudsborg: 20 km